2019. június 24.
hétfő
Iván névnap

MUSICAL PREMIER: Talpra Magyar - március 15-én, a Papp László Arénában!

Talpra, magyar! Rockmusical az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170.évfordulójára. A fantasztikus Szurdi Miklós és író társa Topolcsányi Laura szövegével, Mátyássy Szabolcs által, komponált zenével...
PR

Az a kijelentés, hogy "Talpra magyar!", nem csak megosztottság nélküli szellemiséget ad vissza vagy éppen jelenti, de egyben világ bármely területén, ha két magyar találkozik biztosan tudja miről is van szó.

Így hát szerintünk nem csak tökéletes választás abban, hogy egy ilyen stílusú és egyben milyen csodálatos magyar érzésű művet hoztak össze a készítők, szereplők, de egyben 1848-49-as forradalomnak és  szabadságharcnak is egy csodálatos új emlék állítása.
A saját véleményem az az, hogy a fiatalok "megfogása" a témában, vagy csak az érdeklődésének felvillanyozása az már eleget tesz a musicel és a történelmünk részével kapcsolatban (csak példaképpen a Rómeó és Júlia adaptáció, Leonardo Di Caprioval, mekkora volt már, s a fiatalok ráéreztek és megismerték "sekszpírt"!). Lehet rajta vitatkozni vagy töprengeni, de ez van.

A musicel sajtótájékoztatóján járva, boldogan konstatáltuk a műben szereplő színészek, színességét és egyben kavalkádját, ami szintén óriási örömet okozott nekünk, hogy az összetartás igen is létezik. "Csak" kell hozzá egy Szurdi Miklós rendező aki összekovácsolója a társaságot. Szurdi Miklós egyben szöveg írója is műnek, ebben társa Topolcsányi Laura, a zene szerzője; Mátyássy Szabolcs.Főbb szerepekben: Egyházi Géza, Oláh Ibolya, Vastag Tamás, Tóth Andi, Fehér Adrienn, Kósa Zsolt, Kiss Ramóna, Détár Enikő, Xantus Barbara, Varga Miklós és ikergyermekei: Varga Vivien és Varga Szabolcs, Borbély Richárd, Pesák Ádám, Miller Dávid, Telegdi Kamilla, Vizi Dávid, Baranyi Hanna, Petridisz Hrisztosz, Pásztor Máté, Gulyás Hermann Sándor, Zayzon Csaba, Luigi...

Tessenek minél hamarabb jegyet vásárolni, mert ez egy biztosan remek kikapcsolódás és egyben csodálatos kirándulás lesz a történelmünkben!

JEGYVÁSÁRLÁS: itt!

A musicel további elérhetőségei az interneten:
Weboldal
Facebook
Instagram

Te vásárolsz jegyet a Talpra Magyar ősbemutatójára, a Sport Arénába?