2019. május 24.
péntek
Eszter, Eliza, Vanessza névnap

Valami elkezdődött!

Drogprevenció. Az elmúlt időkben Ferencváros ebben valamilyen formában mindig is első volt a Fővárosban, s ez minden esetben egy pozitív szemléletet eredményezett, mind a kerület és, mind a polgármester részéről.


Miért is fontos a megelőzés?
Mert így lehet azokat a szereket, lefolyásaikat és persze következményeiket, a szervezetükben bemutatni, a kerületben tanuló, élő fiataloknak, akik ebben a témában érdeklődnek, vagy éppen a kipróbálás előtt állnának.

Jómagam úgy érzem ebben a megelőzés témában Budapesten, a Ferencvárosi kerület élen jár, már évekkel ezelőtt a Kék Pont központjával is bizonyítva,hogy a kerületnek fontosak a fiatalokkal való eme kapcsolata is.
Sokszor azon gondolkozom, hogy a rendszerváltás óta a kormányok jönnek - mennek, de a megelőzés senkinek sem fontos!? Eltelt lassan harminc év és, ha információm nem csalnak, akkor pont ebben az évben kap akkora összeget egy - egy alapítvány amiből majd ezeket a megelőzésre szánt lehetőségeket ki lehet használni. Végre!

Bővebben az eseményről és maga a helyről a ferencvárosi újságban megjelent cikkben olvashattok: "Okosan a drogok ellen Megnyitott a KONKÁV" címmel!

 


Csak láblécben: nagy álmom egyszer bejutni egy alkohol prevenciós múzeumba, ahol azt mutatják be -majd-, hogyan rombolja szét az agyunkat az alkohol és milyen hatással van ez a társadalmi létünkre, előtte - utána. Kölnbe, Amsterdamba és Londonba már megtekinthető, ha valaki gondol egyet...

Képek: ferencvaros.hu

KSz

Szerinted jó egy ilyen közösségi tér a kerületnek, a fiataloknak, a fogyasztástól elrémülteknek?